Victòria important del femení per somiar

CERDANYOLA FC, 3 – CE SANT GABRIEL, 0

Dos gols de Núria i un de Gemma donen la victòria a les de Toni Pascual davant el Sant Gabriel, un dels rivals directes per la permanència.

Amb aquesta victòria, sumen la segona consecutiva a casa i es queden a 7 punts de poder salvar-se, quan queden 18 en joc.

Partit important el que van disputar ahir a la Bóbila el Cerdanyola FC i el Sant Gabriel, dos equips situats a la part baixa de la classificació i que necessitaven sumar els tres punts com el respirar.

Per aquest partit, Toni Pascual va canviar l’esquema habitual de 4-3-3 per un 4-2-3-1, on va destacar Michi en el doble pivot o Núria Ortega en el extrem i no a la punta, com ens tenien acostumat. Els primers minuts, el Cerdanyola va voler buscar la porteria rival de forma ràpida mitjançant passades en profunditat per la banda de Gemma, molt activa en tasques ofensives. Les úniques oportunitats que tenien les visitants, era mitjançant la pilota aturada, però sense gaire perill. La primera jugada de perill del Cerdanyola, va arribar amb un corner al minut 18 de partit centrat per Michi i que va rematar Núria Ortega fregant el pal. El gol no arribaria fins el minut 24, quan la pròpia Núria Ortega va rebre una passada de Segu després de que aquesta centrés una falta al mig camp i, tota sola dins l’àrea, va batre per baix a Sandra per inaugurar el marcador i posar fi a una ratxa de 6 jornades sense anotar gol. Aquest gol va servir perque el Sarda es trobés més còmode sobre el terreny de joc i posés més calma en el partit. No obstant, les ocasions es seguien produïnt. Al minut 29, Georgia Sampietro va poder fer el segon després d’un toc d’esperó dins l’àrea i, 3 minuts després, Núria Ortega va desaprofitar un mà a mà amb la portera rival. El segon gol de les locals arribaria al minut 35, quan Gemma va aprofitar una passada en profunditat de Núria Ortega per plantar-se sola davant la portera visitant i marcaria ajustant al pal el 2-0 en el marcador. Un gol molt merescut per la jugadora verda, ja que estava sent de les més ofensives adalt. Amb el 2-0, marxarien al descans amb molt bones sensacions.

A la segona part, Toni Pascual no va fer canvis respecte l’once inicial. Els primers minuts, seria el Sant Gabriel l’equip que tindria l’iniciativa per intentar reduir distàncies en el marcador. Van tenir una ocasió molt clara al minut 52, quan Paula López, després de batre a Segu, va poder marcar el 2-1 però, just quan la pilota era a la línea, Irene Montolio la va treure sota pals per evitar-lo. A partir de llavors, les ocasions eren pel Cerdanyola, que volia sentenciar el partit el més aviat possible. Després de moltes ocasions, la tranquil·litat arribaria al minut 73 quan Núria Ortega va batre després d’una vaselina suau a Sandra per fer el 3-0 en el marcador. Amb el partit sentenciat, l’objectiu que tenia el Cerdanyola era superar el goal-average amb el Sant Gabriel. Amb un quart gol, s’aconseguiria superar el 5-1 de la primera volta. El va buscar insistentment i, de fet, en el temps afegit, l’haguessin pogut marcar si el gol de Laura Illa hagués pujat al marcador, però malauradament, va ser anul·lat per fora de joc. El marcador ja no es mouria i acabaria amb un 3-0, que suposa la segona victòria a casa i dóna esperances a les de Toni Pascual de poder salvar-se quedant-se a 7 punts de la salvació, marcada pel Sant Gabriel, a falta de disputar-se 18 punts.

Al final del partit, Núria Ortega va destacar la victòria com un plus anímic important per l’equip després d’una setmana difícil i que intentaran sumar el màxim de punts possibles per assolir un objectiu que és difícil, però no impossible. Pels gols, es sent satisfeta, però creu que no és important que marqui ella, sinó l’equip. Toni Pascual va destacar la solidesa defensiva de l’equip, que no va encaixar gol, fet que no es produïa des del 21 d’octubre, i es va mostrar satisfet per l’actitud de l’equip, que creu que pot ser clau per poder salvar-se.

Amb aquesta victòria, el Cerdanyola FC abandona l’última posició de la lliga i es situa a 7 punts de la salvació. El proper partit serà diumenge contra el Fontsanta-Fatjo, vuitenes a la lliga.

Cerdanyola FC (3): Segu; Paula González, Maud, Mel, Irene Montolío; Michi, Irene Canel, Gemma, Naiara Otero (Melania 65′), Nuria Ortega; Georgia Sampietro (Laura Illa 77′).

Sant Gabriel (0): Sandra; Aina (Irene Sánchez 46′), Carla Ariza, Andrea Salvador, Carla Pujol; Roser, Ennia, Mònica (Ainhoa Alonso 46′), Marta, Andrea López; Paula López.

Gols: 1-0 Núria Ortega (24′), 2-0 Gemma (35′), 3-0 Núria Ortega (73′)