Coneixem al Fran Herruzo, una garantia sota pals

Avui sabrem una mica més del nostre porter del sènior de futbol sala. El Fran Herruzo, va néixer el 27 de novembre de 1992 i té 27 anys. Va arribar al club la darrera temporada, provinent del Baku United, equip militant de la primera divisió anglesa de futbol sala. Allà també va jugar al West London United. Abans però, havia estat al FS Ripollet a 2aB. És entrenador de porters de futbol 7 del FC Barcelona, i va estar treballant a la Barça Academy a Dubai. És psicòleg esportiu i director-cofundador de PsicoAction, una companyia relacionada amb la psicologia en diversos àmbits.

El Fran ha estat el porter que més ha participat de l’equip amb 10 partits jugats i ha rebut 35 gols, amb una mitjana de 3,7 gols encaixats per partit. L’equip és actualment el tercer conjunt menys golejat de la 2a B Nacional Grup 3. Gran part de culpa la té un dels seus porters que està fent una temporada molt bona.

Hola Fran! Com valores la temporada de l’equip fins ara?

Ens hem trobat amb una temporada dura en una lliga molt competitiva on costa molt aconseguir guanyar. Hem fet les coses molt bé en molts partits, però en altres hem deixat escapar punts que no hauríem d’haver deixat anar i això ens han portat on estem ara mateix. No ha sigut fàcil: hem tingut moltes baixes i incorporacions respecte a la temporada passada i la nostra plantilla és de les més joves de la categoria (sinó la que més). A poc a poc ens hem anat adaptant i entenent millor entre tots i arribem a la part decisiva de la temporada sentint-nos preparats per aconseguir els nostres objectius.

Us salvareu, veritat?

Sí, no en tinc cap dubte. No hem estat en tota la temporada en posicions de descens i no ho farem. Tenim enfrontaments directes aviat i ens estem preparant molt bé per aconseguir victòries. És una lliga molt ajustada i bona prova d’això és que del setè classificat a les posicions de descens només hi ha sis punts de diferència.

Sou un dels equips menys golejats de la categoria… a part del mèrit de la bona defensa, suposo que els porters teniu part de “culpa”, no?

El nostre principal punt fort com a equip és la defensa que fem i això queda reflectit amb aquesta dada. És un orgull mirar a la classificació i veure que som el tercer equip menys golejat de la 2aB i esperem que continuï així o que fins i tot millorem en aquest sentit. Tant Kun com jo mateix hem pogut estar més o menys encertats, però és evident que es tracta d’una qüestió d’equip on tots tenim influència.

Com és la relació amb el Kun, l’altre porter de l’equip?

La meva relació amb el Kun és de les millors que he tingut mai amb un company de porteria. Ens ajudem molt: analitzem situacions del joc, comentem aspectes a millorar, ens donem consells i ens animem quan ens fa falta. És un plaer compartir porteria amb ell.

Amb quins companys et fas més de l’equip?

Tinc bona relació amb tots els companys d’equip. És un vestidor molt maco, amb molt bona gent i molta alegria tot i que la nostra situació podria convidar al fet que no fos així. El mateix Kun i Carlos, amb qui ja vaig estar la temporada anterior i, a més, ja havia coincidit abans a Lliçà, són potser els companys amb els quals més parlo dins del vestidor.

Quins altres hobbies tens a part del futsal? A què dediques el temps lliure?

En el meu temps lliure acostumo a passar temps amb la meva gent sortint a dinar, a sopar o passant el dia fent turisme local. També sóc molt de fer esport, llegir i veure sèries.

Ets més de sèries o de pel·lícules? Quines recomanaries?

Sóc molt més de sèries que de pel·lícules, perquè amb les pelis sempre m’acabo dormint… (jajajaja). Ara mateix estic mirant Fauda (caos en àrab), un thriller polític del món àrab. Podria recomanar moltes: Ozark, The ShooterPeaky BlindersHouse of Cards…

Gràcies Fran, i molta sort de cara al final de temporada!