El Cerdanyola perdona al Guíxols

Els verd-i-blancs, incapaços de materialitzar les oportunitats que van generar a la segona meitat, encaixen l’empat a cinc minuts pel final.

AGUSTÍ JIMÉNEZ – La Bòbila

A voltes, el futbol té un sentit de l’humor pèssim. Com, sense anar més lluny, ahir, a La Bòbila, on el Cerdanyola, després de dominar a plaer la segona part i de malbaratar un reguitzell d’oportunitats davant la barraca del bon porter Dani, va acabar encaixant un gol a les darreries de l’encontre, que suposava l’empat i que va marcar, a més, un jugador del Guíxols en la primera pilota que tocava. Deia Edmund Burke que l’única cosa que cal fer per què el mal triomfi és que les persones bones no facin res. I el Cerdanyola, que va fer moltes coses bones, va fallar, però, en la sort suprema d’aquest esport en què no sempre guanya el millor ni s’enregistren victòries als punts.

El Guíxols, que compareixia a La Bòbila en la inauguració del curs, , va ser, precisament, un dels darrers visitants del passat. No volen els empordanesos repetir l’experiència del darrer campionat, quan van patir de valent per salvar la categoria, i han configurat un equip que, ‘a priori’, pinta competitiu per poder celebrar en una categoria digna el seu centenari la temporada vinent. Atrevits, van plantejar un partit d’anada i tornada i, a partir del gol matiner d’Ahufinguer, que continua creant perill quan s’incorpora a l’atac i que ahir va rematar a la xarxa un córner llançat per Álvaro amb potència i curvatura, després que els locals ja haguessin avisat amb una doble oportunitat de Hassen i Lalo, refusada esplèndidament per Dani, es van estirar. “Aquest és un partit d’anar fent”, intentava tranquil·litzar-los Ramon Monràs des de la banqueta, conscient que quedava un món per davant. Del consell del tècnic empordanès en va prendre bona nota Carlos, el punta blaugrana, que primer es va fabricar una jugada culminada amb una rematada de tisora que es va estavellar a l’escaire de Coca i, fregant la mitja hora, va gaudir d’una oportunitat immillorable en una rematada dins l’àrea que el porter cerdanyolenc va aturar en una gran intervenció.

Aturades temporalment les hostilitats, quan el Cerdanyola ja s’havia desempallegat del domini visitant en el tram mitjà del primer acte, la represa va permetre gaudir dels millors minuts de l’encontre. Sempre a càrrec dels locals. Consistents en defensa, amb els mitjos i els davanters associant-se i  barrejant bé, els verd-i-blancs, reforçats enguany en la línia davantera, van anar tancant al Guíxols al seu camp. Amo i senyor de la banda dreta, Solivellas, tant pendent de l’horitzó com del retrovisor, va ser un malson pels empordanesos, percudint per la dreta i centrant amb potència i intenció. Ramón va generar perill per tot el front d’atac, sobretot en internades per l’esquerra. I Hassen, sempre generós i solidari, era tan capaç de baixar a ajudar a la defensa a treure la pilota amb fluïdesa com de rematar de cap a la base del pal una centrada excel·lent, per potent i precisa, de Solivellas. Qui si no.

Amb la resta de futbolistes locals arrodonint una actuació especialment completa tenint en compte les alçades de la temporada, la assetjada defensa del Guíxols feia hores extra, clavada dins d’una àrea que, per moments, semblava el camarot dels germans Marx, sense més possibilitats que sortir de la cova de tant en tant per intentar que en alguna contra sonés la flauta. I ho va fer en els darrers compassos del partit, quan Xavi Mora, que encara no duia un minut al camp, va rematar al fons de la xarxa, a boca de canó, una bona centrada de Chicho, un altre que havia entrat en el segon acte. Massa premi per a un equip que durant molts minuts va veure’s amb l’aigua al coll. La lliga, però, no ha fet més que començar i, com apuntava sir Francis Drake, “tot gran projecte ha de tenir el seu començament, però continuar fins el final és allò que rendeix l’autèntica glòria”.

El partit en xifres

Cerdanyola 1 – Guíxols 1

Cerdanyola: Coca; Solivellas, Ahufinguer, Iván Serrano, Guarch; Lalo, Álvaro (Mellado, m. 85); Peque (Jorge, m. 70), Edu Fité, Ramón; i Hassen

Guíxols: Dani, Cervera, Pedregrosa, Tena, Garrido, Medina, Carlos, Pau (Xavi Mora, m. 84), Aitor (Óscar Trigo, m. 74), Guti (Chicho, m. 69) i Moha (Uri, m. 55)

Gols: 1-0 Ahufinguer (m. 16); 1-1 Xavi Mora (m. 85)

Àrbitre: Pujol Cugat. Va amonestar el local Solivellas i els visitants Aitor i Uri.

Unes 200 persones a La Bòbila, amb una reduïda representació de seguidors visitants.