Toni Carrillo: «La temporada ha estat de notable-alt»

Després de la remuntada al derbi davant el Ripollet (3-2), el tècnic de l’Amateur A analitza la temporada de l’equip.

La primera del Cerdanyola del Vallès FC a la Primera Catalana, en què ha acabat 5è i alternant jornades de gran futbol i victòries de mèrit, com l’aconseguida al camp del Palamós.

JAVI BUERA A.
Pregunta: L’equip ha començat perdent 0-2 en 30 minuts, però ha sabut reaccionar i endur-se els últims tres punts.

Resposta: Cap dels dos equips es jugava res, això feia que hi hagués menys intensitat en els marcatges i més espais per jugar. Això demostra que sabem jugar, però no ho fem més perquè no podem, perquè el camp no ens deixa. A mi m’agrada sortir amb la pilota jugada des del darrera, però amb aquest camp no puc. Molt satisfet de la reacció d’avui, de la temporada que hem fet i del rendiment que hem tret.

P: Temporada acabada, en una molt bona 5a posició amb 54 punts. Com qualificaries la temporada?

R: La temporada és un notable alt. Ara que acaba la lliga veus amb més distància moltes situacions, com ara jugadors que hem fet fora que havien fet molt pel Cerdanyola i me’n recordo molt d’ells en aquests moments. A més hem tingut lesions, com la del Manolo Casto, que l’hem perdut en el tram final de la temporada, o la del Ruben a principi de temporada. Hem tingut lesionats, plantilla curta, però hem tirat de gent del Sots23 que ens ha respòs bé, i ara el final gent del Juvenil A a qui hem volgut donar un premi. Vist així, amb els problemes que hem anat tenint, potser hem fet una temporada millor del que objectivament podríem fer. Però això és futbol, potser l’any que ve fas una temporada més competitiva i les coses no ens surten tant bé.

«El futbol base ha millorat categories i això pot venir molt bé a l’Amateur A, però hem de continuar treballant»

P: Moltes vegades s’acusa aquest equip de fer un futbol massa directe, però aquesta temporada s’han vist grans partits. L’última jornada davant el Ripollet, al camp del Palamós, a Lloret… Què et sembla?

R: La gent pot opinar el que vulgui. Està clar que tenim bons jugadors, molt bons per obrir el camp i jugar a la contra. Jugadors de qualitat com Edu Fitè, Peter o Jorge,  centrecampistes amb molt bon toc de pilota i molt bons a l’hora de donar l’última passada. Aquí a la Bòbila costa més. Quan hem sabut defensar bé fora de casa, perquè tenim molt bons defenses, hem sabut arrancar bé des del darrera i enllaçar amb aquests jugadors. Això combinat a la velocitat que tenim al davant, hem fet un bon joc. De vegades al futbol també t’has d’adaptar una mica al rival. Però nosaltres ens hem d’adaptar a dues formes de jugar, quan ho fem a casa i quan ho fem a domicili.

P: Una altra acusació és la que no comptes amb la pedrera, però aquesta temporada has fet debutar sis jugadors del Sots23 i un del Juvenil A.

R: Tota la meva vida he estat al Júpiter, i l’any que vaig dirigir l’equip a Tercera vaig fer debutar nou jugadors del segon equip. Sempre he tirat de la pedrera. L’any passat vam fitxar el Marc Ahufinger del Juvenil d’Honor del Badalona, aquest any al Jorge, també del Juvenil d’Honor del Badalona. Jo m’he fet a baix. He portat alevins, infantils, no sóc com altres entrenadors que comencen la casa pel sostre. Jo he començat pels ciments i sempre he treballat amb la cantera. El que passa és que a Cerdanyola fa uns anys no hi havia pedrera. Ara comença a haver-n’hi una mica, però en pot tenir molt més. Hem millorat categories i això ens pot venir molt bé. Però el que pensi que jo no conec la cantera, no em coneix. Al futbol, l’equilibri de jugadors joves amb d’altres d’experimentats és ideal, però cal gent jove amb talent.

«A mi m’agrada jugar a futbol i sortir amb la pilota jugada des del darrera, però a la Bòbila no és possible»

P: Ara que acaba l’any 2011-2012, que demanes per la temporada 2012-2013?

R: No demano res. Tenim un mes de juny apretat. Començarem a treballar les renovacions i ja portem unes setmanes parlant amb jugadors, tant el Sergio López com jo. Estem al darrera d’alguns futbolistes i ens uns 15 o 20 dies acabarem de tancar les de 3 a 5 incorporacions que ens calen, en funció també dels jugadors que renovem.