L’Amateur A acomiada una gran temporada remuntant al Ripollet (3-2)

Els de Toni Carrillo acaben el primer any a Primera Catalana en 5a posició


JAVI BUERA A.

El comiat a una gran temporada de l’Amateur A va tenir una gran cloenda. Un derbi davant el Ripollet i davant l’afició. Si això no fos suficient, l’equip va veure com en menys de mitja hora els visitants es situaven amb dos gols d’aventatge i van haver de sobreposar-se per endur-se els últims 3 punts de la temporada.

El partit, però, no va començar com s’esperava. Després d’uns minuts de control altern i amb poques arribades, Novo marcava a la sortida d’un córner. Era una galleda d’aigua freda ja que havia estat la primera rematada a porteria dels visitants. Quatre minuts després, Casillas tenia l’empat amb un llançament de falta que marxava per sobre del travesser. Poc  després era Mellado qui fregava l’empat, però la seva rematada va ser refusada per l’arquer visitant. A la mitja hora de joc, però, va arribar el segon gol del Ripollet, un cop molt dur per als verd-i-blancs. En una excel·lent contra, Novo es va plantar sol davant Oriol Llaveria i va cedir perquè el visitant Uri només hagués d’empènyer la pilota a gol.

El 0-2 va despertar el Cerdanyola. Casillas, primer, i Álvaro amb un potent xut des de la frontal, després, van estar a punt de retallar distàncies. El gol, però, arribaria de penal. En una pilota llarga, el defensa visitant es refia i Mellado, molt murri, lluita per l’esfèric. El davanter cerdanyolenc va arribar abans a la pilota abans que l’arquer Dani, que va cometre penal. La pena màxima es va encarregar de convertir-la Ruben. L’1-2 feia pensar que la remuntada seria possible en el segon temps. Però l’equip va continuar pressionant i buscant la porteria rival. Just abans del descans, Jorge aconseguia igualar el marcador. El centrecampista aconseguia el seu segon gol amb l’Amateur, una diana de bella factura. El de Sant Fost de Campsentelles va veure el porter avançat i des de 40 metres aconseguia l’empat a 2.

Al descans, per tant, s’arribava amb l’eufòria del gol. A la represa, els verd-i-blancs van sortir amb molta més energia que el Ripollet. Es van fer amb la pilota i van dominar el partit, mentre que els visitants buscaven fer mal en alguna contra aïllada. Al 52′ Casillas va tenir el 3-2 després d’una bona triangulació amb Mellado i Jorge i al 58 Álvaro avisava amb una falta escorada en què va intentar sorprendre Dani. Poc després seria Turu qui des de fora l’àrea buscava el gol. El Cerdanyola se sentia còmode al camp, tocava com volia, desbordava per les bandes i només li faltava trobar l’encert necessari per poder marcar.

El premi va arribar a 20 minuts per al final del partit. Jorge veia la desmarcada de Ruben i li servia una excel·lent passada a l’esquena de la defensa. L’arquer del Ripollet va sortir a intentar tapar forats, però Ruben va demostrar qualitat en marcar amb una excel·lent vaselina. Una preciosa forma d’anotar l’últim gol de la temporada.

Canterans, ocasions i debuta un juvenil

Tot i el gol, l’equip va continuar buscant la porteria rival. Carrillo va voler donar minuts als jugadors de la pedrera. Al 72′, el tècnic verd-i-blanc va treure del terreny de joc un Mellado a qui només li va faltar el gol per completar una gran actuació i va entrar un dels artífex de l’ascens del Juvenil A a Preferent, Xavi Virgili. El cerdanyolenc va gaudir de vint minuts per demostrar la seva qualitat i, fins i tot, va estar a punt de marcar quan al 88′, Baena va centrar al segon pal i Xavi es va llençar amb tot per rematar. Per mil·límetres no hi va arribar. Això sí, va tenir una bona actuació, es va saber moure entre línies i enllaçar amb els homes d’atac verd-i-blancs.

Després del 3-2, el Cerdanyola va continuar amb el control del partit i les ocasions, si bé el Ripollet va estar a prop de l’empat amb alguna contra i, sobretot, a pilota aturada. Oriol va evitar el 3-3 amb una bona estirada al 78 en un llançament de falta. Poc després, Ruben va acariciar el hat-trick amb un bon xut al qual va respondre Dani amb una bona aturada.

Acaben 5è

Amb la victòria, l’equip va mantenir la 5a posició que tant van treballar per aconseguir. Una gran classificació en la primera temporada en la seva història que el club era a la Primera Catalana. Una temporada que Toni Carrillo qualifica com «de notable alt», però que sens dubte es podria qualificar d’històrica. El Cerdanyola ha visitant camps mítics del futbol català com Vilatenim (Figueres) o el Nou Municipal del degà Palamós, on els verd-i-blancs es van imposar.  Una temporada en què l’equip sempre ha estat més a prop de la part alta que del descens i en la qual ha combinar minuts de bon futbol amb el pragmatisme de sumar punts quan calia. Per tot això, i per defensar els colors d’aquesta samarreta arreu de Catalunya d’una forma tant excel·lent…moltes gràcies nois. Tot això, sempre acompanyats per una excel·lent afició, que ha animat sense parar i que ha estat, com diu el tòpic, el jugador número 12. Som-hi veds!

Fitxa Tècnica

Cerdanyola FC: Uri, Guarch, Ivan Serrano (Turu, 44′) , Marc Ahufinger, Fran, Morales, Álvaro,

Jorge (Peter, 88′), Mellado (Xavi Virgili, 73′), Ruben (Javi Gracia, 84′) i Casillas (Baena, 65′)

Ripollet: Dani, Germán, Rai, Bravo, Carreras, Fran (Morera, 52′), Genís (Àlex, 82′), Uri (Maillo,

73′), Novo, Chema (Benito, 65′), Roland (Berni, 73′)

Àrbitre: Camí Monsonís (Lleida)               Assistents: Català Ferran i Sanjuan Ribas

TG: Turu / Dani i Germán

Gols:

0-1 Novo (12′)

0-2 Uri (28′)

1-2 Ruben (40′) (p)

2-2 Jorge (44′)

3-2 Ruben (70′)